2013. július 29., hétfő

Netes okosságok

Rengeteg bölcs életvezetési, párkapcsolati tanáccsal lehet a netes világban összefutni. Nyílván, ha  nem ez lenne jelenlegi helyzetem szépen elsiklanék felettük, de most jobban ki vagyok erre éleződve. Na nézzük a soron következő magasztos gondolatot:

Sokszor nem értem, hogy emberek miért maradnak együtt, ha látják, hogy a sokadik eljátszott, eldobott, összetört esély után sem működnek a dolgok. Igen, nehéz észnél lenni, ha valakit szeretsz, főleg elengedni... De ha nem voltál boldog mellette, vajon mitől lenne másabb, ha újrakezdenétek? Pár hétig nyilván minden működne, de ha két ember nem ugyanazt a puzzle-t rakja, akkor felesleges egymás idejét húzni. Forgathatod, próbálgathatod, hátha beleillik a képedbe, de nem fog. Egyszerűen csak annyi van, hogy a saját kirakósodat kell kiraknod. Nem a máséval foglalkozni, hanem a sajátodéval. Nem beleerőszakolni egy darabot, hogy illeszkedjen már végre, mert ott a helye, hanem felfogni és elfogadni, hogy valami teljesen más illik oda.”


Talán egyet is érthetnék, ha nem ismerném az alábbi párkapcsolatokhoz szükséges szavakat: kompromisszum, tolerancia, elfogadás. Persze ha ezekben csak a megalkuvást látjuk, akkor tényleg jobb azt a puzzle darabot eldobni. Persze ha közben rájövünk hogy igen a társas élet nemcsak önmagunkról szól, akkor elgondolkozhatunk azon, hogy érdemes-e a saját puzzle-nk összes darabját kirakni, hiszen akkor már nem lesz hely benne egy másik darabnak.

Beszéljünk a franciákról: az első nap

Ohh hát oda nem menj, csalódás, koszos, büdös, és nem kedvesek. Még angolul sem beszélnek. Jó, de ott van Mr. Morrison, és hát bakancslistám...