2013. augusztus 19., hétfő

Mert az FFL-nek folytatódnia kell

Sok minden megfordul az ember fejében mikor az élete olyan fordulat előtt áll, amire nem számít, vagy számít is akkor sem úgy ahogy történik. Az első gondolat a menekülés oda ahol biztonságot érzett valaha is. Amikor a menekülést legyőzi az intelligencia, hiszen ami fontos az ide köt: szolgálat, bhakták, munka és lakás. Na akkor menedéket szeretnél venni, ahol legalább a fejedet simogatják. Nem igazán értettem mit jelent bhaktáknál menedéket venni, egyszerűen csak hozzájuk fordultam egy kis beszélgetésre. Így eljutottam Egerbe egy hosszú hétvégére.Majd egy jóval fájdalmasabb dologban is részesültem, melynek a hétköznapi neve a nyirokmasszázs. Nincs azon mit meglepődni, hogy a jobb oldalam (a férfi oldal) teljesen kész van. Nemcsak hogy be van állva, hanem még a nyirokcsomók is jobban meg vannak duzzadva. Aki részt vett már ilyen kezelésen az tudja, hogy a csillagokat meg lehet számlálni közben, nem kell hozzá csillagos égbolt. Na de után csak jobb lesz a testemnek meg az elmémnek is. 

Aztán nyár lévén összekötöttük  a bhakta társulást egy kis munka utáni strandolással, ami szintén jót tesz testnek és léleknek.

Majd következett egy kis hazalátogatás is, Szegedre. Igaz szinte csak aludni tértem be, de a hajnali séta az állomásra maradandó élményt nyújtott. Azért a Tiszát nem pótolja semmi sem.Közben volt sok ételosztás, melyet már társam, párom nélkül kényszerülök végigcsinálni. Hogy milyen? Hát közben nincs időm gondolkozni, de mikor már osztunk, azért fel – fel nézek s keresem őt, ahogy ott áll és osztja a főztjét. De se nem oszt, se nem főz: ez van ezt kell szeretni vagy legalábbis megszokni, elfogadni és túlélni. Hiszen Devamrita maharaja is megírta: "What I can say is that you should never stop serving Krishna and chanting His name. your wellwisher, Devamrita Swami" Vagyis: mit is mondhatnék neked, soha ne hagyd abba Krisna szolgálatát és szent nevének éneklését. 

Tehát az ételosztásnak és az életemnek is folytatódnia kell. Ennyi.