2013. szeptember 23., hétfő

Dánia, EU, 2013 és ez lehetséges!!!

Napjainkban Dániában 13 kutyafajtát már betiltottak, most további 12 fajtán a sor.
2010-ben Dániában bevezették az egyik legszigorúbb kutyafajták tartására vonatkozó tilalmat a világon. 13 fajtát már betiltottak, és további 12 fajta juthat erre, így összesen 25 fajta lesz tiltott a közeljövőben.
A vita Dániában kezelhetetlenné vált. Annak ellenére, hogy a tilalom bevezetése óta a jelentések szerint nőtt a kutyaharapások száma – vagyis úgy tűnik, a tilalom nem működik -, a politikusok és a média ezt figyelmen kívül hagyja, és még több fajta betiltását követeli. (2011-ben az előző évhez képest 186-ról 278-ra emelkedett. Ebből az embert 107 (67-ről), míg a kutyákat 117 (75-ről) harapás ért. A legharapósabb fajták – évek óta – a németjuhászok, a rottweilerek és a keverékkutyák.)
Amikor állatorvos nem szívesen altat el egészséges állatokat csak azért, mert része a tiltott fajtáknak, egy politikus felszólította az embereket, hogy gyakorolják “do-it-yourself” eutanáziát, vagyis öljék meg a kutyát ők maguk. Ezt a kijelentést később korrigálta, de mégis jelzi, hogy milyen érzelmek vannak jelen az országban, mi vár/hat a kutyákra és kutya tulajdonosokra Dániában.
Egymás segítségét kérik a dánok, hogy befejeződhessen ez az őrültség az országukban, és visszatérhessenek a civilizált világba, erre hívja fel a figyelmet a petíciójuk, ami itt érhető el.


A fajta tilalom több mint 400.000 kutyát veszélyeztet Dániában. A kormány fordított bizonyítási terhet vezetett be, így a kutya tulajdonosoknak kell bizonyítani (pl. DNS vizsgálattal), hogy kutyájuk nem tartozik egy adott fajtába. Ha a család ezt nem tudja bizonyítani – a kutyát el kell altatni.

Hát nézzük meg ezeket a vadállatokat: 

* Pit Bull Terrier

* Tosa Inu (japán harci kutya)

* Amerikai Staffordshire Terrier

* Fila Brasileiro


* Dogo Argentino

* Amerikai bulldog

* Boerboel (dél-afrikai masztiff)

* Turkish Kangal

* Közép-ázsiai juhász

* Kaukázusi juhász

* Dél-orosz juhász

* Tornjak

* Sarplaninac

Egy jó barátom mondta a minap: az életem legnagyobb fájdalma, hogy ember vagyok, megvetem az emberiséget, a föld legundorítóbb parazitái vagyunk. Akkor ellenkeztem, de most ismét meg kell adnom magam. Mert amíg küzdünk a különböző gyerekgyilkos, tömeggyilkos, családirtó vagy épp céltalanul lövöldöző embert ölők jogaiért, addig mit is teszünk az állatokért? Első körben megkeresném azokat a kutyatartókat akik miatt kialakultak ezek a sztereotípiák.. Épp úgy ahogy megkeresném azt az embert is aki legelőször adott hálapénzt.. Viszont halkan megjegyzem azokkal az állatvédőkkel is elbeszélgetnék akik mellüket verve rohannak fel-alá a világban, s közben az ételeik közt ott vannak a tetemek... Igen ez 2013! És mindez lehetséges, mert azt hisszük emberek vagyunk és mindenhez jogunk van...



Beszéljünk a franciákról: az első nap

Ohh hát oda nem menj, csalódás, koszos, büdös, és nem kedvesek. Még angolul sem beszélnek. Jó, de ott van Mr. Morrison, és hát bakancslistám...