2015. május 9., szombat

Mai magyar nemzeti hősünk

Kering a neten az öngyilkos volt idegenlégiós felvétele. Tv-ben híreket ritkán nézek, a Fókuszt sem követem, de gondolom már felkapták a hírt és az özvegyet, barátokat kifaggatták.

A történet lényege, hogy hősünk egy év Dzsibuti (idegenlégió) után elhitte magáról, hogy katona, hogy szolgálja az embereket, hogy ő dönthet mindenki felett. Nemes cél vezérlete, mikor az uzsorakamatra kölcsönadót megfenyegette. Csak hát épp ő húzta a rövidebbet, így a törvény őt büntette. 

Pedig hősünk továbbra is hitte, hogy az igazság mellette van és polgárőrködött (persze szigorúan terepszínűben, mert azt ő ugyan le nem vette). Nagy kábítószerfogásban is aktívan részt vett, mert hát Ozorán ritkán lehet drogot találni, és igen megszúrták majd az év polgárőre lett, még mindig terepszínűben, mert neki ugyan meg ne mondja senki, hogy mi is az az egyenruha.. pedig egy jó katona követi felettesét, parancsait ahogy illik és teljesíti szolgálatát.

No de nem is a múlt a fontos, hanem a jelen. Nemzeti hősjelöltünk megkapta büntetését: 3 év börtön. Ettől pedig elborzadt. Először is mert ő nem bűnöző, ő épp ellenük küzdött és akik ellen küzdött, pont azok közé kerülne. Igen láttunk már ilyen amerikai mozifilmet nem is egyet. Hát hősünk döntött, ő oda ugyan nem megy. Így videózott, majd felvette terepszínű ruháját, kiment az erdőbe és egy színházi pisztolyt tett élessé és lőtt. Jah persze előtte katonai sáncot ásott.

Nos lehet sajnálni, lehet tisztelni, vagy bátor tettnek tekinteni..

Sajnálni? Aki mások vagy saját hülyesége miatt elveti életét, azt nem a halála miatt lehet sajnálni, hanem épp az élete miatt.

Tisztelni? Ha azt hiszed, hogy felette állsz a törvénynek, hogy neked jogodban áll megfenyegetni valakit, akkor azt is el kell tudni fogadni, hogy a fagyi visszanyal. Mert igazán nem szép dolog uzsorakamatra pénzt adni (igaz senki nem kényszeríti a pénzkérőt) de ugyanúgy nem szép dolog fenyegetőzni telefonban, mert igazából egyik sem jobb tett a másiknál. Ha tetszik, ha nem arend őrei ezért vannak, hogy ők kezeljék ezeket az ügyeket.

Bátor tett? Természetesen szabad akarat van elfogadom, hogy van aki bátorságból, van aki gyávaságból öli meg magát. Jogában áll, az ő dolga én pont lesz.rom. De, ha férfi vagy, már pedig úgy néz ki, hogy a férfiasságának nagysága egyenes arányban volt a terepszínű ruha viselésével, akkor viselkedj is úgy. Mert ha férfi vagy és van családod, gyermeked, feleséged akkor kötelességed mellettük lenni. Lehet három évig szívtál volna, de három év után fiad büszkén várt volna, feleséged pedig örömkönnyekkel ölelt volna.


Mert igen is, ha férfi vagy és gyermeked van, felelősséged van, példát kell tudnod mutatni! Mert ebből a gyermeked probléma megoldást nem tanult, és hazánkban sem lesz jobb az igazságszolgáltatás.. 

R.I.P