2017. január 4., szerda

Színezzük újra

Meglátásom szerint a felnőttkor egyik nagy problémája, hogy elfelejtjük és eltemetjük gyermeki énünket. Félreértés ne essék, senkit nem akarok az infantilizmusra buzdítani. Hogy miért is nem? Mert a felnőttkor másik legnagyobb problémája a végletekig elmenés. Valaki vagy háziasszony, vagy családfő, vagy örök Pán Péter. Pedig Buddha is az arany középutat javasolta.

Visszatérve a gyermekkorra. Gyakorlott szülők próbálják lefoglalni gyermeküket. Tény, hogy ebben a korban még a fejlesztő, nyugtató foglalatosság a legmegfelelőbb (ugye hogy nem a tv?). Nézzük például a legót: fejleszti a logikát, a látásmódot, a képzelőerőt, a térlátást, a formaérzékelést, a színkezelést stb stb. És igen a gyermek lenyelheti..bár én sem nyeltem le. Vagy nézzük a puzzle-t. Hasonlóan az előbbihez fejleszt az mindent és leköt. A mondókák segítenek a beszéd kialakulásában, ritmusuk pedig megnyugtat, akár elaltat. És sorolhatnám tovább és tovább. Felnőtt korunkra a legtöbben letesszük ezeket a kedvteléseket, kivéve a made hand mozgalmat követők. Nekik vagy hobbi vagy munka lesz ez. Ha épp egybevág a kettő, akkor beszélhetünk boldog emberekről. Na de mi van azokkal, akik csak dolgoznak és önmagukra sincs idejük. Akik stresszben élnek, idegeskednek hol emiatt, hol meg amiatt. Ha pénze van képes százezreket költeni stressz kezelési technikák elsajátítására, keresni, kutatni a nyugalmat a környezetükben. Sokan rendezik be ennek megfelelően a lakásukat, csak egy a baj, ha nem éled meg/át akkor lehet neked zen kerted, lehet saját feng shui-d és az összes vízeret kiszedheted a lakásod alól: te még te maradsz. Gyújthatsz füstölőt, ha nem látsz tovább a füstnél. Hallgathatsz te zenét, ha nem hallasz túl a zajon. Mit sem ér ha nem éled meg. Vannak, akik egyből rátalálnak a mantrázás ízére és magára Istennel való örök kapcsolatukra, és nekik egyből megnyugvást ad. De vannak örök keresők. És ha nem is akarunk ennyire mélyre utazni lelkünk bugyraiba, akkor javaslom: színezzük újra!


Először csak egy kifestőt, majd magunkat, majd pedig színezzük újra a világot!

Beszéljünk a franciákról: az első nap

Ohh hát oda nem menj, csalódás, koszos, büdös, és nem kedvesek. Még angolul sem beszélnek. Jó, de ott van Mr. Morrison, és hát bakancslistám...