2019. szeptember 22., vasárnap

Utazás


Még mindig örök szerelmem a MÁV. Ugyanis indulás előtt pár nappal kiderült, hogy Ceglédtől vonatpótló buszok járnak Szeged irányában. És mit kell tudni a vonatpótlókról? Hogy oda kutyát tuti nem lehet vinni. Kérdeztem is a kallert, hogy mégis hogyan lehetséges ez? Erre, hogy ezt mindig az induló állomás dönti el, hogy lehet-e vagy sem. Hmm rendben és ha ott állok Ludmillával és kiderül, hogy nem lehet mihez kezdek. Otthagyom, vagy kiveszek egy szobát mert ez a vonatpótló buszos dolog csak hétvégén van. 

És itt eszembe jutott a szerelem lakás amit épp Milla miatt passzoltam. A lényeg, hogy a lakás nekem való volt: a hangulat, a színek, az atmoszféra, a tulajdonosok. Van az amikor egyből egymásra hangolódtok valakivel, amikor érzed, hogy ez nem véletlen, amikor tudod, hogy ennek a pillanatnak jelentősége van. És van mikor ez csak pár perces kapcsolódást jelent, más esetben meg éveket vagy épp örök életet, vagy még többet. Ez az idilli kapcsolat ott szakadt meg amikor feltették a kérdést: és a kutyát nem tudod a szüleidnél hagyni? Mondom: wtf? A te gyerekedet is a szüleid nevelték? Persze szögezzük le, hogy tudom Ő nem a gyermekem, nem is nevezem szerelmemnek, életemnek, mama szeme fényének. De ő nem egy táska amit le lehet tenni. Ha Milla nem jöhet, akkor én megyek. Mert van a Kisherceg mese..amit olyan sokan idéznek. Lefordítva, csak azért mert némi kelletlenséggel jár nem passzolom le kutyatársam, mert a társam. És tényleg az. Meghagyom az egyéniségét. Persze néha kap egy-egy pofont, mert bulldog és mert nem tudja magáról, hogy 20 cm magad és csak 12 kiló és a fogairól ne is beszéljünk. De ha a fejébe vesz valamit, akkor annak úgy kell lennie. És persze ez nem mindig egyezik azzal, ahogy szerintem kellene lennie. Meg amúgy is, igen ugrál, ugrál mert örül, mert megölelne, mert szeret, mert hiányoztam neki amikor 8 óra egyedüllét után hazaérek. Mert mi mást csinálna? Üljön le szépen, majd ha megengedem akkor már szerethet? Ha akarom szerethet, ha nem akarom nem?! De jó is lenne ha így működne..tényleg jó lenne? Na ugye hogy nem. Vagyis örül, és igen ha én igénylem simogatom, ha ő igényli simogatom. Ha odahozza a játékait akkor veszem a lapot és játszok vele. Sok kutyás nem szereti a macskákat, mert a macska öntörvényű, és csak akkor lehet vele foglalkozni ha ő igényli..ezzel szemben a kutyát beszabályozod, és akkor foglalkozol vele ha te igényled? Nos nálam is vannak szabályok, de nálam lehet élni és kell is élni.

Cegléden leszálltunk, sétáltunk vagy fél órát, majd autóval folytattuk az utunkat. Tartottunk pihenőt is, de nem volt elég. S bár keresni szerettem volna állatorvost a napokban, de bevallom nem így terveztem: hőguta, infúzió, injekció, és iszonyat nagy önostorozással kezdtük meg szegedi életünket.



Eme incidens miatt, minden csúszott de ki nem szarja le, a lényeg hogy túléltük. A szomszédok pedig átmentek a zajszint vizsgán, hiszen este 10-kor még az ágyamat fúrtuk össze, az újabb szerelemmel: black & decker fúró, csavarhúzó ami maga a JóIsten ajándéka..

Beszéljünk a franciákról: az első nap

Ohh hát oda nem menj, csalódás, koszos, büdös, és nem kedvesek. Még angolul sem beszélnek. Jó, de ott van Mr. Morrison, és hát bakancslistám...