2019. szeptember 26., csütörtök

700 forint, mondd mennyit ér?


Zentének sikerült, vagy a szüleinek, vagy a médiának, vagy a karmának. 

Vajon miért ő és miért nem más? Vajon miért most, miért ennyi és miért és miért? 

Az egész történetben azon kívül, hogy gyermek és beteg és gyógykezelés és sok pénz számomra egy dolog az elgondolkodtató. 

Ugye mennyi mindenre képes az „emberiség” ha összetart? Ugye mekkora erő rejlik a bennünk, ha egy a cél? És ugye mi mindenre képesek lennénk, ha önös érdekeinket félretennénk, és semmi de semmi más nem érdekelne, csak az hogy másnak jó legyen? Hiszen te is és én is a másiknak épp egy másik vagyok, akinek az egyik és a másik épp olyan jót szeretne, mint ahogy én egyik másiknak.

Bevallom mire képbe kerültem, már jött is a hír, hogy megvan a szükséges pénz. És igen rengeteg más betegség, más gyermek, más állapot van amiben segíthetnénk. És igen nehéz eldönteni, hogy kinek és merre, hiszen egy ember a világot nem mentheti meg. 

Én sem a világot akartam megmenteni, csak bizonyos embereket és persze leginkább önmagamat. De örök igazság: segíteni csak annak lehet, aki akarja és hagyja..és Zente vagy épp a szülei, vagy épp a bolygók állása akarta, nagyon, a legjobban. Annyira, hogy nem volt esély arra, hogy ne sikerüljön, mert ha valamit akarsz, és a világon te akarod a legjobban (és Istenke is úgy akarja, s miért ne akarná, hiszen te is akarod)  akkor megvalósul.

Tudod! Merj álmodni, mert ha te nem mered más nem meri megtenni helyetted.

És mennyit ért 700 Ft? Egy vegán Magnum ára. Vagy egy olcsó hamburger ára. Vagy egy jobb csoki ára. Vagy egy akciós kis üveges Nutella ára..vagy ..vagy.. vagy valaki esélye az életre. 

És persze vagy sikerül vagy nem, és lehet hogy „nem érte meg”, de ha meg sem próbálod sosem tudhatod meg. 

Az esélyt meg kell adni magadnak, másnak, mindenkinek, a világnak. 

Mert 700 forint neked nem a világ, neki meg épp egy életet jelenthet..ha még 999.999 ember épp így gondolja..

Beszéljünk a franciákról: az első nap

Ohh hát oda nem menj, csalódás, koszos, büdös, és nem kedvesek. Még angolul sem beszélnek. Jó, de ott van Mr. Morrison, és hát bakancslistám...