2014. április 2., szerda

Bolti hatás alatt

A nagy indiai visszaemlékezések közben azért érnek mindennapi hatások is. Főleg amikor kiveszem fülemből a fülhallgatót és meghallom magam körül a világot. A boltba lépvén mindig eszembe jut az a kis zöld pötty ami Indiában jelzi: szabad a pálya. Aztán rájövök ez itt kérem Magyarország, így olvasni kell. A pénztár felé sétálva új termékre lettem figyelmes: fűszeres szójás fasírtpor. 


Halleluja valaki rájött, hogy a vegák is esznek fasírtot, és nem natúrban hanem fűszerekkel. Kényelmes szakács nevében egyből megálltam, hogy közelebbről szemügyre vegyem. Persze a vega étkezés mellett még nehezebb az életem a hagyma, gomba és tojás kerülésével. De a remény hal meg utoljára, no meg a lélek ami ugye halhatatlan. Így kezembe vettem, és a hagymánál felsóhajtottam, viszont a tojáspornál már majdnem könnyeztem is. Sebaj hátha a másik a nyerő. Hát nem, abban is tojáspor. A harmadik nem fasírt porként van elnevezve, hanem bolognai alapként. Kissé gyanútlanul fogtam meg, de egyből kijózanodtam: füstölt sonka aroma, no meg persze tojáspor. Hát van még mit fejlődjünk, s lehet nem csak az a bizonyos zöld pötty ami hiányzik. Mert tény, hogy nem minden vega nem eszik tojást, és tény, hogy szóját nem csak a vegák esznek (mondjuk úgy 99% tuti vega). De akkor is mi az már hogy füstölt sonka aroma? És ha ez még csak fasírtpor, akkor minek bele tojáspor. Majd én szabad akarattal eldöntöm, hogy akarok-e beletenni tojás vagy sem. A neve nem fasírt tojáspor, hanem szójás fasírtpor. A lényeg, hogy szépen visszatettem a polcra a termékeket. Amúgy nem is eszem évente 2-3 alkalommal többször szóját, így azt hiszem továbbra is én fűszerezem. 

Beszéljünk a franciákról: az első nap

Ohh hát oda nem menj, csalódás, koszos, büdös, és nem kedvesek. Még angolul sem beszélnek. Jó, de ott van Mr. Morrison, és hát bakancslistám...