2013. szeptember 8., vasárnap

Lásd a valót és azt szeresd!

„Ha azt mondod, ‘Olyannak szeretlek, amilyen vagy!’ – nem szeretsz igazán. Ha valóban szeretnél, többnek látnál, mint amilyen vagyok.”  Írta valahol valamikor Müller Péter. 

ne dugd fejed egy álomba
mert az ébredés fájdalmas
Hát elgondolkodtató. Mi emberek képesek vagyunk az a becsapásokra, és ennek a mesteri szintje az önbecsapás. Vagyis elhisszük mert el akarjuk hinni. Olyan látjuk társunkat amilyennek akarjuk. Elveszítjük objektivitásunkat a helyzettel, az érzéseinkkel kapcsolatban. Egyfajta álomvilágba helyezzük magunkat, kapcsolatainkat. Túlmisztifikáljuk és felruházzuk olyan tulajdonságokkal amikkel csak szeretnénk. Közben pedig nem látjuk a valóságot, amit a többiek, akik kívül állnak egyből levágnak. Igen is akkor szeretünk igazán, ha a másikat valóságosan látjuk: ismerjük a hibáit is. Ha megtalálod önmagad, ha megismered önmagad, társadat is valójában látod és ha akkor is ki tudod mondani: szeretlek, na akkor szereted igazán azt a hús-vér embert, aki hibázhat, aki megbánthat, aki tévedhet és aki bocsánatot is kérhet a tetteiért. 

Beszéljünk a franciákról: az első nap

Ohh hát oda nem menj, csalódás, koszos, büdös, és nem kedvesek. Még angolul sem beszélnek. Jó, de ott van Mr. Morrison, és hát bakancslistám...